وب اپلیکیشن و یا PWA چیست؟

وب اپلیکیشن و یا PWA چیست؟

1397 شهریور,18
|
0 نظرات
نوشته شده : محمد رنجبر

گوگل در سال ۲۰۱۵ وب اپلیکیشن‌های پیش رونده Progressive Web App ویا مخفف PWA را با قابلیت‌های منحصربه‌فردی معرفی کرد که بعد از ان شرکت هایی همچون ، مایکروسافت ، موزیلا و دیگر شرکت ها کار بر روی این استاندارد جدید وب شروع کردند حتی اپل هم در کنار این شرکت ها قرار گرفته و حمایت از آن را انجام داده است.  بیشتر وب اپلیکیشن ها مانند برنامه های بومی رفتار می کنند. همانند برنامه های موجود در وب، آنها به طور مستقیم در وب سایت مربوطه میزبانی می شوند. توسعه دهندگان می توانند به طور مستقیم بر روی وب سرور خود آنها را اجرا کنند و همان برنامه را در تمام مرورگرها و سیستم عامل ها اجرا کنند ، این برنامه ها همچنین می توانند از فناوری های وب موجود برای دسترسی به خدمات مکان، وب کم و سایر ویژگی هایی که ما معمولا با برنامه های بومی مرتبط می کنیم استفاده کنیم. البته، برنامه ها باید قبل از دسترسی به این موارد از شما درخواست کنند و مجوز شما را دریافت کنند.

 خصوصیات و مزایا وب اپلیکیشن

واکنشگرا بودنواکنشگرا بودن وب اپلیکیشن یکی از مهم ترین قابلیت های وب اپلیکیشن است که این قابلیت باعث میشود که این اپلیکیشن در انواع فرم ها مثل دسکتاپ انواع تلفن های هوشمند بدون هیچ مشکل اجرا شود.

بدون محدودیت سیستم عامل و دستگاه : وب اپلیکشن ها را  برخلاف اپلیکیشن های بومی میتوان در تمام سیستم ها ائم از اندروید ، ای او اس ، ویندوز  و در تمام دستگاه ها و مرورگر ها اجرا کرد.

بدون نیاز به دسترسی به اینترنت : کاربران میتوانند از وب اپلیکیشن ها بدون داشتن اتصال به اینترنت استفاده کنند و در صورت ضعیف بودن اینترنت میتوانند بدون دغدغه به کار خود ادامه دهند ، هرگاه که کاربر به اینترنت اتصال داشته باشد  برنامه به صورت خودکار تغییرات جدید را دریافت میکند و بروزرسانی میشود.

همانند اپلیکیشن ها بومی هستند : وب اپلیکیشن ها از نظر ظاهری هیچ تفاوتی با اپلیکیشن های بومی ندارند و وب اپلیکیشن ها قابل نصب برروی سیستم هستند و ایکون اپلیکیشن را میتوان در صفحه اصلی و حتی منوی برنامه ها داشت با این تفاوت که دیگر نباید در فروشگاه های نرم افزار به دنبال اپلیکیشن گشت .

 امنیت بالا : بدلیل اینکه وب اپلیکیشن تحت بستر HTTPS قرار دارد از خطرات امنیتی در امان هستند.

کاهش هزینه ها : ساخت اپلیکیشن بومی برای انواع پلتفرم ها از وقت و هزینه بسیار زیادی برخوردار است ولی وب اپلیکیشن تا حد بسیار زیادی در وقت و هزینه صرفه جویی میکند بیشتر کمپانی ها تا چند سال اینده اپلیکیشن های موبایل را رها میکنند و  معتقدند که وب اپلیکیشن جایگزین بسیار مناسبی برای اپلیکیشن ها بومی است 

تفاوت وب اپلیکیشن ها و اپلیکیشن های بومی

یک اپلیکیشن بومی، اپلیکیشنی است که به طور مشخص برای یک دستگاه موبایل مشخص ساخته شده است و نصب آن تنها روی همان دستگاه امکان‌پذیر است. کاربران معمولا اپلیکیشن‌های بومی را از طریق فروشگاه‌های نرم‌افزاری آنلاین نظیر دریافت می‌کنند. اما ، وب اپلیکیشن ، در واقع یک اپلیکیشن اینترنتی حساب میشود و میتوان بدون نیاز به فروشگاه نرم افزاری انرا نصب کرد و از طریق هر مرورگری قابل دسترسی و اجرا می باشد.

از منظر رابط کاربری امروزه تقریبا هیچ تفاوتی بین اپلیکیشن‌های بومی و اپلیکیشن‌های تحت وب وجود ندارد و هر دوی آن‌ها امکانات مشابهی را با اختلافات اندکی در اختیار کاربر قرار می‌دهند. وب اپلیکیشن ها برخلاف برنامه های بومی که فضای زیادی از حافظه را اشغال میکنند فضای بسیار اندکی را اشغال میکند در حال حاضر، اغلب توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های خود را هم در نسخه‌های موبایل و هم در بستر وب توسعه می‌دهند و با این کار امکان دسترسی به سرویس‌های خود را تا حد امکان افزایش می‌دهند.دارند

در پایان

نمی توانیم بگوییم وب اپلیکیشن ها آینده اپلیکیشن های بومی را نابود میکند. اما با این حال علاقه به این تکنولوژی رویکرد روبه رشدی در جامعه داشته است و شرکت های بزرگی همچون گوگل و مایکروسافت از این فناوری جدید حمایت می کنند و مایکروسافت قصد دارد نسل بعدی اپلیکیشن های خود از جمله Outlook و Teams را به عنوان وب اپلیکیشن ارائه دهد.  PWA ها هنوز دوران کودکی خود را سپری می کنند و چالش های زیادی را پیش رو دارند که باید حل شوند. با این حال آنها توانایی ایجاد تغییر در نحوه کار وب را دارند.